beats by dre cheap

Ucenici, mucenici, ljubim vam soj, direktori profesori niste moj broj....

Nasov nema veze sa textom ali se usput sjetih ove pjesme dok sam bila post pa reko hajde:)

Postoje razlicite metode koje mozete da koristite kada vas djaci ne slusaju, do sada naj efikasnija jeste izaci iz prostora, ili se skroz usutiti i samo ih posmatrati. Znaci ono dosta je, ucutite glasno govoreci vam moze uspjeti samo prvi put. Moj razred je poslije nekoliko experimenata bio potpuno miran 15 minuta, da poznajete moj razred bilo bi vam jasno da je to veliki uspijeh sa moje strane:).

Nisam ni znala da uz uciteljsku struku moras biti i psiholog. Na svu srecu volim izigravati psihologa:) pa mi se svidja. Nikada se nisam toliko stvari naucila o ljudima kao za ovih par mjeseci i nikada nisam znala da imam kao i nekog dara za ovakve stvari.

Ko bi rekao.... uvijek se cudim kada upoznam neku novu svoju stranu, a ne mozemo ih upoznati dok se ne okusamo u neke vode za koje nismo misli ni da smo sposobni.... Ja iskreno sam mislila da sam sve osim uciteljice. Primjer tome jeste to da nisam volila da pricam pred razredom dok sam isla u skolu, pa mi je to bio znak da se klonim takvih struka. Druga stvar previse sam 'blaga' barem sam mislila da jesam i da necu moci da dobijem taj autoritet koji je potreban. Jedino sto je bilo na mojoj strani jeste da sam strpljiva, ali ne znam koliko se to racunalo.... Sada vidim da nemam nikakvih problema da pricam pred vecim grupama ljudi, valjda se izraste iz toga, sad bi mogla i za predsjednika HAHAHA,  da sam blaga bas i nisam, sve po potrebi:)... i autoritet se ne dobiva samo povisivanjem glasa i strogoscu  vec sa odlucnosti koju pokazujes djacima i cijevima koje im postavis....

Na dugo i na siroko ali osjecala sam potrebu da malo reflektiram pa mozda da spoznam jos nastavnika na blogu koji imaju kakvo misljenje:)

 

Dolce Vita
http://dolcevita.blogger.ba
17/05/2007 10:24